Как да бъдеш ФОКУСИРАН постоянно?

Как да бъдеш фокусиран постоянно?

Как да бъдеш ФОКУСИРАН постоянно?

       И вие ли си мислите, че като вършите 1 000 задачи едновременно ги вършите оптимално. Това явление се нарича „мултитаскинг“.

Какво е „мултитаскинг“? 
         Правейки четири неща наведнъж, вие си мислите, че разпределяте усилията по 25% на задача. Това изобщо не е така. Когато разпределите фокуса си на четири различни места, вие не сте по 25% и на четирите, а по-скоро по 5-10% на всяко. Продуктивността ви намалява, когато правите по повече от две неща едновременно. Много се учудвам когато някой започне да ме убеждава, че може да говори по телефона, докато си чете съобщенията и в същото време да се храни. 

       Когато сте концентрирани на повече от две места вие „анти-тренирате“ фокуса си. Най-важното звено в продуктивността е твоя фокус. Ейбрахам Линкълн е казал: „Ако ми дадат 1 час, за да отсека дърво, ще прекарам 40 минути в острене на брадвата.“ 

Каква е силата на лазера?  
         Лазерът е изключително фокусиран лъч, който е съсредоточен в една много малка точка. Точно тази малка точка е силата му. Какво става, ако му се разпръсне светлината? Той става като крушка. Ако искате да сте добри в едно нещо, концентрирайте се само в това нещо, премахнете всички други разсейващи неща. Ако правите 5 неща за 10 часа, фокусирайки се само върху едно, може да го направите за по-малко от един час. Колкото по трениран е фокуса ви..., толкова по бързо ще се справяте със задачата.

         С добър фокус, сте способни да постигнете всичко. Можете да направите неща, за които не сте си и мечтали. Аз например съм фокусиран върху 5-6 неща, но когато съм зает с едно от тях правя само и единствено него. След като го свърша преминавам към следващото.
Сподели с приятели и нека заедно направим света по добър!

ИВАН ОРЛИНОВ ИВАНОВ 

Задавайте ми всякакви въпроси в ASK.FM
Можете да ме последвате във FACEBOOK и YOUTUBE. Така ще получавате известия за всички мой дейности. Включително клипове, снимки, блогове и т.н.

Коментари

Публикуване на коментар