Направи добро за себе си, изхвърли БОКЛУКА!


Направи добро за себе си, изхвърли БОКЛУКА!

Направи добро за себе си, изхвърли БОКЛУКА!

        Преди хиляди години, Лао Дзъ е казал: „Ако искаш да си знаещ, всеки ден приемай нови неща. Ако искаш да си мъдър, всеки ден изхвърляй по нещо.“

Когато изхвърлите излишното, вие освобождавате място за нужното.

        Преди месец изхвърлих почти всички ненужни и стари предмети (дрехи, обувки и т.н). Веднага след това се почувствах много по-добре. В забързаното ни ежедневие, ние не се нуждаем от повече неща, а точно обратното.

        Ненужните работи не заемат само място в къщата ви, те заемат място и в мислите ви. Ако истински искате да имате време за важните неща в живота ви, изхвърлете маловажните. Изградете този навик и ще видите колко повече място ще имате в мозъка си. Най-лесния начин да премахнете всички ненужни мисли от главата ви е като си водите дневник. Всички добри и лоши идеи имат място в дневника, не в главата ви.

Отново Лао Дзъ е казал: „Най бледото мастило е много по-силно от най-острия ум.“ 

        В главата ви се пораждат между 10 000 и 20 000 мисли дневно. Ще ви бъде много по леко, ако част от тази смайваща бройка са изписани на хартия. Само си представете колко много ще облекчи живота ви един дневник.

      Чрез писането на дневник, вие всъщност пишете книга за живота си. Вие пишете неповторим шедьовър. Никога не е имало и никога не ще има човек като вас. Затова си заслужава да започнете да пишете историята си, СЕГА.

Умението да изхвърляте ще ви научи на повече от умението да приемате.

        Сподели с приятели и нека изхвърлим боклука от живота ни!

ИВАН ОРЛИНОВ ИВАНОВ 

Задавайте ми всякакви въпроси в ASK.FM
Можете да ме последвате във FACEBOOK и YOUTUBE. Така ще получавате известия за всички мой дейности. Включително клипове, снимки, блогове и т.н.

Коментари

Публикуване на коментар