Как реагирате, когато чуете НЕ за отговор?

Как реагирате, когато чуете НЕ за отговор!

Как реагирате, когато чуете НЕ за отговор?

        И вие ли сте от хората, които изпадат в ужас, когато чуят думата "НЕ". „Тя ще ми откаже, няма да иска да излезем на среща, о НЕ." Когато изпаднете в паника от тази дума, вашата ефективността намалява десетократно и всичко се преобръща наопаки. Много е важно да разберете едно нещо: Като цяло е напълно нормално е да се притеснявате от отказа, но има един лесен вариант чрез, който можете да се справите до някаква степен с притеснението. 

Как да се справите?
      Когато чуете думата "Не" просто не я приемайте за отговор. Приемете я като въпрос. Когато направите това, на помощ идва най-добрия ви инструмент - мозъкът.

        Аз приемам, че когато някой ми отговори с думата НЕ. Той не се опитва да ми откаже, а се опитва да ме попита „Не можа ли да измислиш нещо по-добро, не можа ли да се подготвиш повече, за да не получиш НЕ?“ Много е важно, когато чуете НЕ, вашата креативност да измисли така нещата, че човека отсреща да не може да го каже отново. Измислете така изреченията си, че събеседника ви да не може да откаже. Поставете се на негово място. Вижте какво мисли човека, какво иска и ДЕЙСТВАЙТЕ.

         Запитайте се: „Какво мога да променя, за да не получавам НЕ за отговор?“ Аз например промених целия си подход. Масово хората когато чуят НЕ за отговор, отново използват абсолютно същия метод, но просто по-настървено. След всеки отказ все по-агресивно използват един подход, който НЕ работи.

Бъдете различни! 

Когато чуете НЕ, веднага променете подхода.

         Ако статията ви е била полезна споделете я с приятели - Нека заедно се научим да не приемаме НЕ за отговор!

Задавайте ми всякакви въпроси в ASK.FM
Можете да ме последвате във FACEBOOK и YOUTUBE. Така ще получавате известия за всички мой дейности. Включително клипове, снимки, блогове и т.н.

Коментари

Публикуване на коментар