Историята на едно БЕДНО момче

Поучителната истоя на едно БЕДНО момче.

Историята на едно БЕДНО момче.

  • Какви са качествата, които търсим в един партньор? 
  • Запитвали ли сме се дали не са грешните качества?
        В тази история бедно момче се влюбило в дъщерята на богаташ. Момчето решило да бъде открито и да сподели чувствата си, мислите, емоциите и начина, по който момичето го кара да се чувства. Момичето го отхвърлило с думите:

        „Твоята месечна заплата е по - малка от моите ежедневни разходи. Как очакваш да бъда с теб? Аз никога не бих заобичала човек като теб, забрави за мен. Ожени се за някоя, която е на твоето ниво!“

        Момчето не успяло да преглътне тези думи. Животът и за двамата продължил. Докато един ден след 5 години те се засекли случайно в един търговски център… Жената веднага познала бедното момче и с усмивка на лице му казала: 
        
       „Хей, как си? Сега съм омъжена за един много по умен човек от теб, неговата заплата е 30 000 лв. на месец! Можеш ли да победиш това?“ Поредните думи, забити като нож в сърцето на влюбеният мъж. Той не отговорил нищо на тази нападка, само се усмихнал.

       В това време до дамата се доближил нейният съпруг. Видял мъжа до нея и му казал: „Здравейте господине, виждам, че сте срещнал моята жена!“. А на нея дал обяснение, че това е неговият шеф. Жената останала без думи. Усмивката на лицето й замръзнала.

        С усмивка на лице, някога бедният и влюбен младеж, поздравил учтиво, пожелал приятен ден и с тръгнал като оставил двойката в размишления. След това жената, гледайки своя съпруг, му задала следния въпрос: „Нима това наистина беше твоят шеф?!“ На тази въпрос тя получила отговор, който не се забравя:

        „Да, скъпа. Той е много скромен човек, но животът му представлява една тъжна история. Хората казват, че преди години той се е влюбил в едно момиче, а тя го отхвърлила, защото бил беден. Думите, които му е казала дамата, са се забили в неговото съзнание и той започнал да работи усърдно. Сега е мултимилионер, който печели милиони на месец. За съжаление обаче, не може още да се избави от мъката, която му е причинила дамата.“

Каква е поуката от тази историята:
        Животът е като огледалото, приятели – можем да видим само толкова, колкото се отразява. Не трябва да бъдем прекалено арогантни когато разговаряме с хора, които мислим, че са под нас. Нека бъдем малко по-добри и милостиви! И нека помним – с времето всичко се променя! Колелото на живота се върти, никога не се знае от коя страна можем да попаднем.

ИВАН ОРЛИНОВ ИВАНОВ  


Задавайте ми всякакви въпроси в ASK.FM
Можете да ме последвате във FACEBOOK и YOUTUBE. Така ще получавате известия за всички мой дейности. Включително клипове, снимки, блогове и т.н.

Коментари

  1. Така е... живота винаги се преобръща. Много интересна история.

    ОтговорИзтриване
  2. Колелото се върти, днеска аз утре ти....

    ОтговорИзтриване
  3. Виждам, че ви харесват мотивиращите истории. Затова реших да споделя и тази с вас: https://ivanorlinov.blogspot.bg/2017/11/ivan-orlinov-ivanov-blog20.html

    ОтговорИзтриване
  4. Много необходима история на движението на статута в обществото. Иначе в чисто литературен план е отражение на основната идея на романа на Франсис Скот Фицджералд "Великият Гетсби" /1925/.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар