Контролирай вътрешния си диалог!

Контролирай вътрешния си диалог

 Контролирай вътрешния си диалог!

         Всичко започва с нашият вътрешен диалог, помни, че качеството ти на живот е изключително тясно свързано с качеството на вътрешният ти диалог, няма как да имаш позитивен живот с отрицателни мисли, няма как да постигаш велики неща, когато това гласче вътре в главата ти непрекъснато ти обяснява, че ще се провалиш и че не ставаш. 

Какво да направим за да се съюзим с него и да го накараме да ни помага? 
        За да можем да контролираме вътрешният си диалог, ние първо трябва да разберем повече за него.  Какво всъщност е вътрешният ни диалог? Каква е неговата структура?! Замисли се, вътрешният ти диалог е задаване и отговаряне на въпроси. Повечето хора се съсредоточават върху отговорите, но това не работи, защото тогава вече е прекалено късно. Когато получиш отговор: „Защото си глупак“ няма много какво да направиш, ти вече знаеш „Аз съм глупак“. Отговорите, които получаваш във вътрешният ти диалог изцяло зависят от задаваните въпроси! Има три вида въпроси, които обикновено задаваме:
  • Качествени
  • Некачествени
  • Уловки
Некачествените въпроси: 
       „Защо парите не ми стигат“, „Защото си глупак“. Съвсем нормално е най-мощния инструмент на света, нашият мозък моментално да даде най-точният отговор на тези некачествени въпроси.

Въпросите уловки: 
      „Как мога да имам повече пари“, като се разцепиш от бачкане и съответно бъдеш нещастен. Въпросите уловка водят до напълно неадекватни изводи, изводи, които определят качеството ни на живот!

Качествените въпроси: 
        Това са правилните въпроси. Те водят до качествени отговори и до осъществяване на пълният ни потенциал. Такъв въпрос е: „Как мога да имам повече пари и да ми хареса процеса?“ Ако искаш отговорите да ти служат, не да ти пречат е време да смениш въпросите, които задаваш на себе си.

        Всичко, което трябва да направиш е да промениш въпросите във вътрешният си диалог, другото става автоматично! Мозъкът веднага започва да намира скрити ресурси за които е бил напълно сляп преди. Използвай най-силният инструмент на тази земя, твоят мозък за търсенето на ресурси, използвай го по предназначение, използвай го за да бъдеш истински щастлив!

          Ако смяташ тази статия за полезна я сподели я с приятели. 


ИВАН ОРЛИНОВ ИВАНОВ

Задавайте ми всякакви въпроси в ASK.FM
Можете да ме последвате във FACEBOOK и YOUTUBE. Така ще получавате известия за всички мой дейности. Включително клипове, снимки, блогове и т.н.

Коментари

  1. Качествените въпроси са ключа не само към успеха, но и към щастието.

    ОтговорИзтриване
  2. Това е най добрата ти статия до момента! Бравоо!

    ОтговорИзтриване
  3. Правилен въпрос. Правилен отговор!

    ОтговорИзтриване
  4. Много добри статии пишеш! Има какво да научи човек от теб.

    ОтговорИзтриване
  5. Колкото по добре разгаваряш с вътрешното си аз, толкова по добре се справяш с живота!

    ОтговорИзтриване
  6. ОО тази статия ме накара да те последвам в фб!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар