Защо ВИ липсва ЩАСТИЕ !?

Защо ВИ липсва ЩАСТИЕ !?

 
       Любимото ми занимание като малък беше да си играя с конструктори. Всеки път когато виждах реклама по телевизията на някакъв нов, цветен конструктор започвах да прилагам всички тактики и стратегии за да убедя някой от семейството да ми ги купи, бях готов да направя всичко, за да имам този нов конструктор. Всеки нов конструктор за мен беше сбъднатата мечта, която осмисля живота ми.

Това ми беше мечтата и я бях постигнал, живеех в мечта!
        Само няколко месеца по-късно започнах да мечтая за колело. Всичко започна отначало, отидох при родителите ми и започнах да им обяснявам за всички предимства на колелото и как това ще е последното нещо, което ще искам, това беше истинската ми мечта, казвах си, че ако имам това колело, не ми трябва нищо друго.
Те не поддадоха този път, но за радост дядо ми купи мечтаното колело. Както се досещате, всичко се повтори, защото излязоха планинските колела.

       Естествено на повечето приятели веднага им купиха, те веднага станаха бандата на готините. 

В по-късен етап от развитието ми всичко пак се повтаряше, просто вече изкарвах парите си сам и си мислих, че нещо се е променило. За жалост, всичко беше същото, просто сумите се покачиха драстично.

Лошото беше, че щастие никога не ми стигаше!

Наскоро осъзнах, че истинското ЩАСТИЕ винаги се е криело в преживяванията, в хората, в моментите!
        Сега със сълзи на очи и тъга в сърцето се връщам назад и не се радвам на конструкторите и колелата, радвам се на семейството ми, спомням си как баща ми ме научи да си оправям веригата, когато ми падне, спомням си как баба ми ме научи да чета и пиша, спомням си как помагах на дядо по строежите и си казвах, че един ден ще стана велик човек. По-велик дори и от него.

        Пиша всичко това, защото искам да покажа колко много мечти сме изпълнили и пак не се чувстваме достатъчно добри, обичани, умни, смели. Не ни е достатъчно това, което имаме, това, което сме в момента.

       Много от нас в живеят в състоянието, в което живеех аз преди, нямах достатъчно, защото никога не ценях това, което имам в момента, винаги исках повече и никога не бях доволен, винаги нещо липсваше, никога не беше достатъчно, имаше дупка, която се опитвах да запълня!

С времето и опита видях, че тази дупка не може да бъде запълнена!
       Единствено можем да я премахнем изцяло, чрез благодарността и чрез любовта към себе си! С това не казвам, че не трябва да се развиваме, точно обратното, развитието е нужда, която всяко човешко същество желае! 

        Просто предлагам да се развиваме в Благодарност с това, което имаме, защото имаме всичко!  Бъдете Благодарни за това, което имате, това е единственият начин да сте истински богати!

Най интересното е, че така ще се развиваме МНОГО, МНОГО ПО-БЪРЗО!
         Никой не е добър в нещо, ако е ядосан, тъжен, смазан и объркан, в същото време ние всички сме невероятни, когато обичаме себе си, когато си вярваме постигаме чудеса, които дори не можем да си обясним.

         Спомнете си за всички постигнати мечти от миналото ви, спомнете си как преди сте си мечтали да притежавате този невероятен телефон, а сега когато вече е ваш не му обръщате никакво внимание. Спомнете си колко много сте мечтали да стигнете до този етап на живота, а сега го приемате за даденост.

Спомнете си за многото постигнати мечти, спомнете си колко много сте НАПРАВИЛИ!

НИЕ сме главният герой в този филм и от нас зависи какво ще направим!

         Вижте как нещата се нареждат перфектно във ваша полза и нещата, които преди са ви се стрували невъзможни, днес са „сива реалност" и не им се радвате! Винаги търсете начин как да се развиете, когато го намерите и успеете, РАДВАЙТЕ СЕ!

          Споделете този материал с приятелите си, покажете им колко много са постигнали!


ИВАН ОРЛИНОВ ИВАНОВ

Задавайте ми всякакви въпроси в ASK.FM
Можете да ме последвате във FACEBOOK и YOUTUBE. Така ще получавате известия за всички мой дейности. Включително клипове, снимки, блогове и т.н.

Коментари

  1. Поредната отлична статия. С нетърпение чакам следващите статии. Дори бих предложил една тема за статия, ако е възможно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Очаквам вашите предложения. ;)

      Изтриване
    2. На мен ще ми е интересно да видя мнението ти относно: "Как да се справя с най-големите ми страхове

      Изтриване
    3. На мен също ще ми е интересно.

      Изтриване
    4. Ето статията ми по темата: https://ivanorlinov.blogspot.bg/2017/10/ivan-orlinov-ivanov-blog7.html

      Изтриване
  2. Определено... ние постигаме велики неща без дори да им обръщаме внимание.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Колкото по-доволни сме от себе си, толкова по-успешни. ;)

      Изтриване
  3. Кратко, точно, ясно. Статията си я бива!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Щастие.. Една кратка дума с голямо значение

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар